שאלה לגבי לוסק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/03/2003 | 12:58 | מאת: רינה

אני סובלת מריפלוקס כ-4 חודשים. בהוראת רופא אני לוקחת 2 כדורי לוסק 20 מ"ג כל אחד במשך חודשיים כבר. מאז חלה הטבה של 80% להערכתי ולהרגשתי אבל אני עדיין מאוד סובלת. בהתייעצות עם רופא הוא אמר שהריפלוקס היה אמור לעבור עד עכשיו. אני שומרת על אורח חיים בריא, לא אוכלת שוקולד, מטוגנים, עגבניות, לא שותה אלכוהול, ישנה גבוה ואיני סובלת מעודף משקל. שאלותיי הן: 1. האם ייתכן שריפלוקס לא מתרפא תוך חודשיים אלא תוך זמן רב יותר? 2. מהו הזמן הממוצע לריפוי והאם יש תרופה אחרת? 3. האם יש סיכוי לריפוי מלא אם אמשיך לקחת 2 כדורים? בברכה, רינה

06/03/2003 | 23:04 | מאת:

שלום רינה ותודה שפנית לפורום רפלוקס מטופל בד"כ בהצלחה יתרה ע"י לוסק. משך הטיפול המומלץ הינו 4-8 שבועות. במשך זמן זה מושגת מקסימום הריפוי אותה מצליחה התרופה לעשות. המשך לקיחת התרופה במינון הטיפולי לא יועיל יותר ממה שהושג . טיפול ממושך יותר אינו מומלץ גם בגלל תופעות לוואי. נהוג לאחר אותם 4-8 שבועות להמשיך לקחת לוסק במינון נמוך יותר כ"מנת אחזקה". דעה מקובלת היא כי אורח חיים כפי שאת מתארת, דהיינו המנעות מעישון, מאלכוהול, ממאכלים מטוגנים, שינה במנח מוגבה והמנעות ממספר מאכלים משפרת מאד את איכות החיים. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

06/03/2003 | 23:34 | מאת: רינה

אז מה בעצם אני יכולה לעשות עכשיו על מנת לשפר את המצב? כפי שאמרתי, אני לוקחת את התרופה כבר חודשיים ולא אוכל לסבול כל חיי ממצב זה. מה אני יכולה לעשות עוד כדי לשפר את המצב והאם לא ייתכן בכלל שהמשך שימוש בתרופה יהיה יעיל? בברכה, רינה