סירופ אבילאק בהריון האם מותר??

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/01/2004 | 22:03 | מאת: טלי

רציתי לשאול אם מישהי ניסתה להשתמש בסירופ אבילאק? האם זה מותר להשתמש בהריוןן? האם זה עוזר בכלל? ומהם תופעות הלוואי שלהם? כגון: כאבי בטן , ואחרי כמה זמן זה משפיע? ומה המינון המומלץ ועם מה מומלץ לשתות? בתודה טלי

10/01/2004 | 23:58 | מאת: מג"ר בבאי דני רוקח

בס"ד טלי שלום ! עצירות בהריון הינה תופעה מוכרת ואולי היא תוצאה של רמות פרוגסטרון מוגברות המאיטות את תנועתיות המעי. נתחיל בסוף:- סירופ לקטולוז (=אבילק=גרילק=דופלאק ) מותר לשמוש בהריון בהסתייגות של שיקול דעת רפואישל נזק /תועלת ותחת התיעצות עם הרופא שלך והוא משובץ בקטגוריה B ע"י ה FDA .(דשדשי למטה מרוניל בהריון-לקשורית לקטגוריות אם מעניין ). החומר הוא די סכריד המתפרק ע"י בקטריה בחלק האחרון של המעי לח לקטית וח פורמית וכך שם גורם לפעולתו. הוא נספג מעט מאוד רק 3% והיו נסיונות לתת אותו לחיות מעבדה במינונים המקבילים לפי 3 - 6 למינון הרגיל לאדם ללא הדגמת נזק.( המחקר הוא של החברה). הוא עוזר ובין הקטגוריות היותר יעילות למקרי עצירות . תופעות הלואי הן נדירות כמו אי נוחות בבטן המלווה בגזים או עויתות. בחילה והקאה דווחו עם מנות גבוהות . וטעמו דווח כSICKLY =?( ~ משהו כמו מבחיל).שמוש ממושך ומוגבר עלול להביא לאיבוד מים ואלקטרוליטים בעיקר אשלגן . דווחו מקרי עליה בנתרן. זמן הפעילות משוער כ 6 שעות זמן הגעתו לחלק האחרון של המעי.והמינון המומלץ הוא "מה שפחות..עד להשגת תוצאות"..כשהמינון למבוגר הרגיל הוא 15-30 מ"ל ליום. ועכשיו ל"התחלה":- לפני לקיחת סירופ לקטולוז היתי מציע לך למנוע עצירות ע"י- 1-דיאטה נכונה 2-שתיה מרובה 3-התעמלות ואחר כך לשקול תוספת של לקסטיבים טבעיים כמו סיביים :- ע"י תוספת סיבים חיטה קוביות פרי פרוטזן אוריזן (של שיזפים תמרים וכו ) ואחר כך הייתי פונה ל"תרופות" מסוג bulk laxatives ( הפועלים ע"י יצירת נפח) כמו אגיולקס מטמוציל ושות ( ופה חשוב מאוד לשתות הרבה איתם ). ולאחריהם לסירופ לקטולוז ( כשההמלצה היא = מה שפחות). להשואה בין שתי הקבוצות ( הBULK והסיבים פחות יעילם אבל עם פחות תופעות לואי ) מצ"ב קישורית:- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11405974&dopt=Abstract מג"ר בבאי דני רוקח

12/01/2004 | 22:36 | מאת:

שלום טלי ודני. דני נתן תשובה מצוינת. מה דעתך על מיץ של שזיפים מיובשים (מבשלים את השזיפים ושותים את המים). הכי חשוב שתיה מרובה. תרגישי טוב, לימור איזנבוד