גלולות ועוד תרופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/01/2004 | 12:54 | מאת: מיכל

שלום רב אני נערה בת 18 אשר נוטלת רויאקוטן כבר 4 חודשים מתוך 6. רציתי לדעת האם במהלך הטיפול ברויאקוטן אני יכולה להתחיל לנטול גלולות?

11/01/2004 | 00:30 | מאת: מג"ר בבאי דני רוקח

בס"ד מיכל שלום ! מה זה "יכולה" את ממש חייבת ובשיא הרצינות. זו היתה מחובתו של הרופא להסביר לך ומחובתך שלך לקרוא את העלון לצרכן . שם מודגש באדום ( די נדיר בעלון לצרכן ). מחובתך לנקוט אמצעי מניעה חודש לפני וגם חודש אחרי טיפול בתרופה זו מאחר והיא הוכחה כטרטוגנית= גורמת למומים בעובר.קטגורגיה X החמורה ביותר להריון. אנני יודע אם נקטת באמצעי מונעי הריון אחרים. בכל מקרה זה נכון יהיה לעשות בדיקת עצמית להריון + לקחת גלולה למניעת כבר מחר בבוקר. בברכה מג"ר דני בבאי רוקח

12/01/2004 | 22:26 | מאת:

שלום מיכל במהלך הלקיחת התרופה יש להמנע(!!!) מהריון, משום שהתרופה גורמת למומים בעובר. לפיכך עלייך להשתמש בגלולות או לחילופין אמצעי מניעה יעיל אחר. מותר לקחת גלולות עם רואקוטן. לימור איזנבוד