חוסר ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/01/2004 | 12:54 | מאת: רוני

עקב חוסר ברזל בהריון רופא הנשים נתן לי מרשם לכדורי ברזל פעמיים ביום (אני בשבוע 23) בשם slow fe folic האם מותר לקחת אותם במינון זה בהריון?

12/01/2004 | 22:22 | מאת:

שלום רוני. במקרים של אנמיה ממליצים על לקיחה של שני כדורים ביום, בעיקר בהריון. הדבר חשוב גם לזמן ההריון ובעיקר להתאוששות גוף האם אחרי הלידה. קחי בחשבון תופעות לוואי כמו עצירות, והשתדלי לעזור לעצמך על ידי הדיאטה. לקיחה של הברזל עם מיץ תפוזים תגביר את ספיגתו. יש להמנע מלקיחתו עם חלב ומוצריו, משום שהם מקטינים את ספיגתו. לימור איזנבוד