שימוש בקורטיזין(סטראויידים)

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/01/2004 | 22:29 | מאת: ניסים

רציתי לדעת מה הנזקים העולילים לקרות משימוש בסטרואיידים ?

10/01/2004 | 23:49 | מאת: אא

שלום, אינני רופאה, אבל עד שתקבל תשובה מלאה, אנסה לעזור לך: לקורטיזון יתכנו תופעות לואי רבות, בעיקר אם נוטלים את התרופה במשך תקופה ארוכה, במינון גבוה (יחסית למשקל הגוף), ואם התרופה נלקחת כל יום. הקורטיזון מגביר את התיאבון, פוגע בצפיפות העצם, יתכנו שטפי דם באים והולכים על העור,וכן פגיעה במערכת החיסונית. כמובן שתופעות אלו קורות רק בחלק מהמקרים., ותלוי גם ברקע הרפואי, בגיל וכו,.... מקווה שהרוקחת תוסיף לך עוד פרטים.

12/01/2004 | 21:51 | מאת:

שלום ניסים תופעות הלוואי בסטרואידים תלויות בסוג התרופה ובמשך הטיפול. באופן כללי סטרואידים משפיעים כמעט על כל מערכת בגוף, וכך נראות גם תופעות הלוואי: אצירת שתן ויצירת בצקות והתנפחות, עליה בלחץ הדם, עלולים לעורר סכרת באנשים אצלם קיימת נטיה לסכרת, עלולים לגרום לאולקוס, מגבירים הרגישות לזיהומים, ומדכאים כל מיני סימנים למחלות זיהומיות, כך שקשה לאבחנן. מוצאים שינויים במצב הרוח, פצעים דמויי אקנה בפנים, "פני ירח", בריחת סידן וכו'. חשוב לזכור שטיפול שאינו ארוך טווח ואשר מופסק בהדרגה ולא בבת אחת, יקטין מאד את הסיכויים לתופעות הלוואי. לימור איזנבוד