בדיקת מנטו בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

29/12/2003 | 14:51 | מאת: חנה

שלום על מנת להתקבל לעבודה עלי לעבור בדיקת מנטו לשחפת, האם מותר לעשות בדיקה זו בהריון ? אשמח אם תעני לי או תפני אותי הלאה, אני פשוט לא יודעת את מי לשאול (הרופא שלי לא יודע)

01/01/2004 | 01:32 | מאת: דני

בס"ד נתחיל מהסוף ...לאחר דשדוש באינטרנט על מנת לחפש חומר "טרי" תשובתי היא שלא מצאתי חומר חדש . התשובה בספרות המקצועית היא שהתרופה נמצאת בקטגורית הסיכון C להריון כפי שנקבע לפי ה FDA וזה אומר בעברית שאין אנפורמציה מספיקה אבל גם יש אפשרות לסיכון למרות שזה לא הודגם בנשים הרות ויש לשקול נזק מול תועלת אפשריים. במצ"ב קישורית להגדרה מהי קטגוריה C

01/01/2004 | 01:43 | מאת: דני

בס"ד נתחיל מהסוף ...לאחר דשדוש באינטרנט על מנת לחפש חומר "טרי" תשובתי היא שלא מצאתי חומר חדש . התשובה בספרות המקצועית היא שהתרופה נמצאת בקטגורית הסיכון C להריון כפי שנקבע לפי ה FDA וזה אומר בעברית שאין אנפורמציה מספיקה אבל גם יש אפשרות לסיכון למרות שזה לא הודגם בנשים הרות ויש לשקול נזק מול תועלת אפשריים. במצ"ב קישורית להגדרה מהי קטגוריה C http://www.fda.gov/cder/handbook/categc.htm במצ"ב גם קישורית שימושית ומוסמכת שאומרת מתי יש הגיון לבצע סריקה לשחפת לא פעילה לעובדים שיכולים לפגוש אוכלוסיות שיש בהם סיכון מוגבר לשחפת או מצבי מחלה מסוימים. מומלץ ומצ"ב http://www.cdc.gov/nchstp/tb/pubs/tbfactsheets/250140.htm אני חושב שמקום נוסף אליו תוכלי לפנות הוא המחלה לאפידמיולוגיה ובריאות הציבור במשרד הבריאות. בברכה דני- רוקח.

07/01/2004 | 14:40 | מאת:

שלום חנה. אני סומכת את ידי על התשובה של דני. בנוסף, במקום העבודה בודאי קיימת מרפאה לפרסונל, או לחילופין רופא לפרסונל, שהם אלה שתחת פיקוחם נערכת הבדיקה. כדאי לשאול שם.