תרופות אונקולוגיות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/12/2003 | 21:55 | מאת: דורית

אמא שלי לוקחת במשך שנה רימידקס של 1 מ"ג לאחר סרטן שד משרד הבריאות הוציא את התרופה משימוש, האם טמוקסיפן אפקטיבית כמוה, האם יש לה תופעות לוואי קשות, למה בכלל הוציאו משימוש, האם יש דרך לקבל אישור להמשך התרופה.

19/12/2003 | 23:39 | מאת: ש.

אפשר לפנות למשרד הבריאות בירושלים למחלקה על פקוח ובקרה על תרופות ולשאול. אפשר גם לפנות טלפונית ליעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה בירושלים. מקבלים תשובה על כל שאלה בעניני תרופות.

25/12/2003 | 00:11 | מאת:

שלום דורית. לא שמעתי שהתרופה הוצאה משימוש. אם זה נכון הרי שעד שתרופה זו נכנסה לשוק השתמשו בטמוקסיפן. ניתן לקבל אישור לתרופה, אם הרישום לגביה נסתיים בארץ לא בגלל שמשרד הביראות הוציא אותה משימוש אלא בגלל שהחברה שטיפלה ברישום התרופה בארץ הפסיקה הרישום. במקרים כאלה ניתן לקבל אישור להמשך טיפול על ידי טפסים מיוחדים שממולאים על ידי הרופא המטפל ועונים לתקנה 29 ג' בפקודת הרוקחות. לימור איזנבוד