טגרטול ודפאלפט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

26/03/2003 | 00:00 | מאת: שאול

האם זה מקרי שהתרופות הנ"ל משמשות גם למאניה דיפרסיה וגם לאפילפסיה ? האם אני אפילפטי מוסווה או רק מאני דיפרסיבי שאול

27/03/2003 | 23:35 | מאת:

שלום שאול ותודה על פניתך טגרטול משמש בעיקר לטיפול בפירכוסים, בגלל יכולתו להפחית פירכוסים הנגרמים עקב התפרצות אותות עיצביים לא תקינים במוח. אולם התרופה משמשת גם לטיפול בהפרעות פסיכיאטריות או התנהגותיות מסוימות (כמו מאניה דיפרסיה). דפלפט משמש כתרופה נוגדת פירכוסים. אולם גם לתרופה זו יש שימוש בייצוב מצב הרוח בחולי מאניה דיפרסיה. זאת אומרת שלמרות השימוש שיש לתרופות אלה כנגד פירכוסים, הן משמשות לטיפול בחולי מאניה דיפרסיה, אשר כנראה אינם סובלים מפירכוסים כלל. במקרים אלה הן ניתנות כתרופה אנטי דפרסיבית. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם