כמה יעיל המטטרקסט?
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום, יש לי דלקת פרקים שהולכת ומחמירה עם השנים, הרופא נתן לי טיפול של מטוטרקסט 12.5 מג' ואח"כ העלת מינון. שאלתי- האם תרופה זו רק מדכאת את הדלקת לעתיד או מטלפת ומסלקת את הדלקת הקיימת, במפרקים המודלקים והמנופחים שבחלקם הקטן יש עיוות?
שלום אור, לא ציינת איזה סוג של דלקת פרקים יש לך. מטוטרקסט היא תרופה יעילה מאד כנגד מרבית הסוגים של דלקות הפרקים. תחילת השפעת התרופה איטית. לפעמים כבר אחר 3-4 שבועות ניתן לחוש הקלת-מה, אך השגת מירב ההשפעה עשוי לקחת חודשיים, שלושה ואף יותר. לתרופה השפעה אנטי-דלקתית כנגד התהתליך הדלקתי הפעיל הקיים. התרופה, לכן, מקטינה משמעותית גרימת נזק נוסף למפרקים. למרבה הצער, אין כל תרופה, כיום, המתקנת עיוותים שנגרמו למפרק מתהליך דלקתי שהיה פעיל בעבר וכבר גרם את הנזק שלו. תפקיד התרופות, מן הסוג של מטוטרקסט ואף מתקדמות יותר (ביולוגיות), למנוע גרימת נזק נוסף.
הדלקת שלי היא סביר להניח פסוריאטית. לא ענית לי האם אצטרך לקחת את התרוםה חעד? וגם האם התרופה מטפלת גם בדלקת שנמצאת כרגע במפרקים המנופחים? תודה, אור