קומדין וטמוקסיפן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

11/12/2003 | 22:58 | מאת: שרית

ד"ר שלום, אני לוקחת באופן קבוע טמוקסיפן 20 מ"ג ליום. הומלץ לי להתחיל לקחת קומדין 1 מ"ג ליום באופן המשכי. יש לי כמה שאלות: 1) קראתי בעלון לצרכן של הקומדין שבין השאר, לא מומלץ לקחת אותו ביחד עם טמוקסיפן. האונקולוגית טענה שאין בעיה. מה דעתך ? 2) בעוד שבועיים אני מתכננת טיסה לחו"ל. הבנתי שמומלץ לפני טיסה ארוכה לקחת שני כדורי אספירין לדילול הדם. האם במידה ואתחיל לקחת את הקומדין, עדיין יהיה צורך גם באספירין ? (בעלון של הקומדין צויין גם שלא מומלץ לקחת אותו עם אספירין ותרופות נגד דלקת לא סטרואידיות אחרות). 3) בעלון של הקומדין כתוב כי אין לשתות יין או משקאות אלכוהוליים בזמן הטיפול. האם יש בעיה גם עם כוס יין אחת לעיתים רחוקות ? 4) בעלון של הקומדין כתוב כי אין ליטול את התרופה לפני או בזמן ניתוח. בשבוע הבא אאלץ כנראה לעקור שן בינה קטנה (ככל הנראה לא מדובר בעקירה כירורגית, אלא בעקירה פשוטה). האם כדאי לדחות את התחלת הטיפול בקומדין עד לאחר העקירה ? 5) לאחרונה התחלתי לקחת גם רדוקטיל 15 מ"ג ליום. האם יש התנגשות עם אחת התרופות האחרות ? 6) הרופאה שלי שוקלת להחליף לי את הטיפול מטמוקסיפן לארימידקס. האם יש צורך לעשות הפסקה, ואם כן - לכמה זמן ? או שניתן להתחיל בטיפול בארימידקס מיד עם הפסקת הטיפול בטמוקסיפן ? סליחה על השאלות הרבות ותודה רבה מראש !

24/12/2003 | 22:32 | מאת:

שלום שרית אנסה לענות על שאלותיך אחת אחת: 1) לא רצוי לקחת את שתי התרופות יחד. 2) אין לקחת אספירין לדילול הדם עם קומדין מחשש להגברת האפקט האנטי קרישתי מעבר לרצוי וגרימה לדימומים. 3) אין בעיה עם שתיה של כמויות לא גדולות לעיתים רחוקות. 4) עלייך ליידע את הרופא שעומד לבצע את העקירה. ברוב המקרים ממליצים להפסיק את לקיחת הקומדין מספר ימים לפני העקירה. 5) אין בעיה עם הרדוקטיל. 6) ניתן לקחת מיד ברצף. לימור איזנבוד