רטאלין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

25/03/2003 | 17:37 | מאת: אדם

שלום ותודה מראש קרובה שלי אינה מצליחה להתמקד בדבר אחד, בדיבור היא קופצת מנושא לנושא, ובעשיה היא לא מבחינה בין עיקר וטפל,והכל נראה לה חשוב באותה מידה. כיוון שהיא עקרת בית אם לשלושה ילדים קטנים- הדבר יוצר אצלה בעיית ניהול זמן , ותיפקוד הבית לוקה. כמו-כן אינה מצליחה להקשיב לרצף של 3-5משפטים, אם אין לה מעורבות רגשית במה שמספרים לה. עם זאת לאדם רגיל (לא איש מקצוע) היא לא נראית בעלת התנהגות חריגה או סובלת מהפרעה כלשהיא. פסיכולוגית יעצה לה לגשת לנוירולוג ולשאול על נטילת רטאלין, שיעזור לה להתמקד. כמובן שהיא לא תעשה כלום בלי לפגוש נוירולוג. א.האם רטאלין יפתור לה את הבעיה? ב. האם הוא ממכר? ג. האם הוא גורם נזק? ד.למשך כמה זמן מקובל לקחת במקרים כאלה ? ה.אם לא רטאלין- על מה כדאי לה לשאול/לבקש מנוירולוג במקום זה, ומה לגבי סעיפים ב'-ד' לגבי האלטרנטיבה?

25/03/2003 | 21:52 | מאת:

שלום אדם ותודה על פניתך התרופה ריטלין ניתנת בד"כ לילדים, ופחות או בכלל לא למבוגרים. אני מניחה כי ישנן תרופות אחרות היכולות לשפר את מצב קרובת המשפחה, אך הדבר יומלץ על ידי נוירולוג אחרי שיבדוק אותה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם