אזהרות בדף של התרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

05/03/2003 | 23:30 | מאת: טל

יש לי תת פעילות של בלוטות התריס ואסטמה. בתרופות רבות בדף המידע יש אזהרות לסובלים ממחלות אלו מפני השימוש בתרופה, למשל, רוב הסירופים נגד שיעול, באוטריוין ועוד. כשאני שואלת את הרופא או הרוקח אם אני יכולה להשתמש בתרופה הם אומרים "כן. בטח". פעם התווכחתי עם הרופא שבסירופ לשיעול מסוים יש אזהרות. לבסוף הוא הואיל לבסוף לרשום לי משהו אחר שמתאים לי. קניתי את הסירופ האחר, ואחרי שפתחתי מצאתי את האזהרות המוכרות. אז מה אני אמורה לעשות? אני מבינה שחברות התרופות רוצות להיות "מכוסות" מפני בעיות. אבל גם אני רוצה להיות "מכוסה".

06/03/2003 | 13:59 | מאת:

הי טל ותודה שפנית לפורום שתי המחלות מהן את סובלת יוצרות בעיות בגלל שתי סיבות: המחלה עצמה ואינטראקציות בין התרופות למחלות אלה ותרופות אחרות. במקרים שציינת לגבי הסירופים לשיעול: סירופים נגד שיעול מכילים בד"כ חומרים שמדכאים את השיעול. חומרים אלה עלולים לגרום בחולי אסטמה לאי ספיקת ריאות בגלל הצטברות הפרשה ריאתית ודיכוי השיעול. מסיבה זו את מוצאת את האזהרה לגבי חולי אסטמה בכל הסירופים. כמו כן חולים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס מטופלים בתרופה, ומכיון שלתרופה זו עלולות להיות אינטראקציות עם תרופות אחרות ומכיון שתרופות אחרות אינן מומלצות במקרים של תת פעילות של בלוטת התריס, תמצאי בהרבה תרופות אזהרה לחולי תת פעילות של בלוטת התריס. אוכל להציע לך להשתמש בכדורי מציצה שיקלו מעט על השיעול ולהמנע מטיפות אף. תרגישי טוב לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם