Elocom

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

28/11/2003 | 14:36 | מאת: שירה

אני בת 40 בהריון ראשון (שהוגדר על ידי הרופאים כנס) שבוע שמיני ויש לי פריחה אדומה ומעקצצת בעיקר על הידיים והרגליים (כל הרגל). רופא עור אבחן את זה כאלרגיה ורשם לי אלקום. מהעלון המצורף לא הבנתי אם תרופה זו אכן בטוחה לשימוש בהריון. מבקשת ייעוץ אם לקחת משחה זו או שמא יש המלצה בטוחה יותר אחרת. תודה

08/12/2003 | 20:47 | מאת:

שלום שירה התרופה מכילה חומר ממשפחת הסטרואידים, ולכן אינה מומלצת כל כך בהריון. אם אזור המריחה הוא קטן, והמריחה היא על עור שלם (שאינו פצוע), הרי שניתן להשתמש, אולם לא כדאי להשתמש באזורי מריחה גדולים או כאשר העור פצוע, וזאת מחשש לחדירה מוגברת יותר אל מחזור הדם. אולם, חשוב לזכור כי לפעמים אין ברירה וצריך לרפא את העור ואז משתמשים בתרופה גם בהריון. לימור איזנבוד

09/12/2003 | 10:25 | מאת: שירה

תודה