אטופן ואיבופן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

26/11/2003 | 19:03 | מאת: סי

שלום, רציתי לדעת מה המשותף ומה השונה בין שתי תרופות אלו. האם אחת מהן נחשבת ליותר יעילה מהשנייה, ובאיזה אופן? תודה סי

26/11/2003 | 20:40 | מאת: סי

נזכרתי... איך אתופאן בהשוואה לויוקס? תודה

02/12/2003 | 22:51 | מאת:

שלום סי שתי התרופות שייכות למשפחת התרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידליות. איבופן שייכת לדור הישן מקבוצה זו: תרופות אשר אינן ספציפיות להשפעה רק על הכאב אלא גורמות לתופעות לוואי נוספות כמו רגישות במערכת העיכול ואולקוס. אטופן וויוקס שייכות לדור החדש והן ספציפיות יותר לטיפול בכאב ובדלקת, ואינן גורמות להפרעות במערכת העיכול. לימור איזנבוד