הריון שבוע 18

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/11/2003 | 11:07 | מאת: חנה

שלום, אני בהריון שבוע 18 לוקחת ליתיום 900ml וריספרדל 1.5ml במשך כל זמן ההריון וכן ציפרלקס 5ml מהחודש אמצע שלישי. כל עניין ההריון בא די בהפתעה מפני שרק יצאתי מהתקף (חולת סכיזופרניה) ורמת הפרולקטין היתה מאוד גבוהה בגלל הריספרדל. מה הסיכונים הככרוכים בכדורים אלו שאי אפשר לעלות בסקירת עוברים מורחבת ?

02/12/2003 | 22:14 | מאת:

שלום חנה. בכדורים מהסוגים שתארת, הרופא המטפל לוקח תמיד בחשבון שתי אפשרויות: להפסיק הטיפול למשך ההריון, ואז יוצאים מנקודת הנחה שלא תחול הדרדרות במצב האשה, או לחילופין לא להפסיק מתן התרופה כי האשה אינה במצב שבו ניתן להפסיק הטיפול. לא כל התרופות נוסו על נשים הרות, כך שאין אפילו בספרות תאור של ההשפעה על העובר. חשוב לבצע הסריקות, ובמידת הצורך גם בדיקת מי שפיר. בהצלחה. לימור איזנבוד