סימוביל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

22/11/2003 | 12:52 | מאת: דוד

האם מותר לחלק כדורי תרופה סימוביל או שיש לדאוג לקבל כדורים במינון הנכון, או פשוט לקחת יום כן יום לא. מדובר בבן 66 עם סוכרת קלה ומאוזנת שהכולסטרול HDL53 , LDL139 , כולסטרול 209. מה המינון המומלץ בדרך כלל עם אותם נתונים , כאשר ברור שמבחינת בריאים כולם בתחום הנורמאלי.

25/11/2003 | 23:27 | מאת:

שלום דוד. כדאי לקחת כדורים במינון הנכון ללא צורך בחלוקה. אם על הכדור מופיע פס חציה הרי שניתן לחצות אותו. בד"כ אם אין פס חציה אסור לחצותו. הדבר מצוין גם בעלון התרופה. סביר להניח כי המינון שיותחל איתו הטיפול הוא מינימלי, כמו 10 מ"ג ליום. לימור איזנבוד

26/11/2003 | 11:18 | מאת: דוד

ראשית תודה על התשובה, קראתי את הדף המצורף לתרופה ואין שם התיחסות לענין החלוקה. אפנה לרופא על מנת להיות מצויד בעוד דעה, ושוב תודה.