ראקוטן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

19/11/2003 | 20:36 | מאת: ליאת

אני בחורה בת 18, לפני כשבועיים התחלתי טיפול תרופתי של ראקוטן כנגד האקנה. המינון שקיבלתי- 40 מ"ג ליום. שמעתי מספר דעות על הכדור, וכן דעה מרופאה פסיכיאטרית בנוגע להשפעות הכדור לאחר סיום נטילתו. (פגיעה ברקמת המוח). ברצוני לקבל עוד פרטים ומידע בנוגע לכדור והשפעותיו בהווה ובעתיד. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי...

19/11/2003 | 23:33 | מאת: אנונימי

ליאת שלום, למרות שראקוטן הינה תרופה מקובלת הרי משרד הבריאות הקנדי הוציא הזהרה כנגד תופעות לואי נפשיות שיש לה. בעיקר בכיוון הדכאוני. אם תעשי חיפוש באינטרנט תגלי גם כמה מאמרים אישיים בעיקר מארצות הברית על טענות כנגד התרופה ועל השפעותיה הנפשיות. מצד שני זו תרופה מקובלת מאוד אצל רופאי עור כנגד אקנה. כך שהפסיכיאטרית שהמליצה לך להיזהר נשענת על עובדות ומאמרים עדכניים בנושא. כל טוב, אנונימי

21/11/2003 | 19:19 | מאת: א

שלום ליאת, אכן לרואקוטן יש אפשרות לתופעות לואי רבות כמו - כאבי ראש , פגיעה בתפקודי כבד, פגיעה בשרירים, דיכאון ועוד.... גם יובש בשפתיים, בעיניים....... אבל, וזה מה שחשוב , רק אחוז קטן מאד סובלים מתופעת לואי כלשהי. ומסיבה זאת צריך להיות במעקב צפוף של בדיקות דם וביקורת אצל רופא העור, וכמובן כל בעיה שמתעוררת, גם בלי קשר לבדיקות הדם, צריך לדווח בהקדם האפשרי לרופא. אכן המינון שקיבלת זהו המינון המקובל ההתחלתי הידוע לי, ובהמשך על פי נסיוני האישי, ועל פי מצב האקנה מורידים בהדרגתיות את המינון. בהצלחה

21/11/2003 | 19:46 | מאת: א

שלום ליאת, נזכרתי בעוד כמה דברים חשובים בקשר לטיפול ברואקוטן: צריך להמנע מפעילות גופנית מאומצת בזמן הטיפול צריך להמנע משהייה ממושכת בשמש אסור לקחת בתקופת הריון , וגם לא במשך כמה חודשים לפני כניסה להריון ,כמובן פרטים מדוייקים תקבלי אצל הרופא. להמעיט באכילת מאכלים שמעלים את הכולסטרול, כמו גבינה שמנה, בשר בקר..... א

25/11/2003 | 22:41 | מאת:

שלום ליאת התשובות שניתנו לך טובות מאד. הערת הרופאה הפסיכיאטרית נובעת מריבוי מקרים של דיכאון בעקבות לקיחת התרופה. הדבר בהחלט חשוב ומצריך התייחסות, אולם בכל זאת כדאי להמשיך לקחת התרופה, משום שיש איתה תוצאות טובות מאד, גם במקרי אקנה קשים. חשוב להיות ערנית לשינויים, הן את והן הסובבים אותך, שיוכלו להצביע על שינויים אצלך. לימור איזנבוד