תחליף חלב לבת שנה ו-5 חודשים. מספיק?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

19/11/2003 | 12:08 | מאת: שירן

היי תודה על תגובתך על שאלתי הקודמת. שתי שאלות: 1. באופן-כללי - האם תחליף חלב מספק את כל הנדרש לילדה בת 5 חודשים? האם חלב רתוח מכיל את אותם מרכיבי תחליף החלב? 2. האם התזונה להלן מספיקה לילדה בגיל זה (בהתחשב בעובדה שזה מה שהיא מוכנה לאכול): פירות שלמים ללא הקליפה (אגס+בננה+חצי תפוח עץ), פרוסת לחם או שתיים (החלק הרך - עם חומוס/טחינה או כלום. על פי הסכמתה)+מעט מארוחת הצהריים+כמה חתיכות קטנות של מלפפון ירוק+בקבוקי תחליף חלב (לא דייסה) בין לבין (משהו כמו 4-5 בקבוקים עד 210 מ"ל לבקבוק). לא מוכנה לגעת בבשר או ביצה. זה מה שהיא מוכנה לאכול. וגם עוגיה אחת או פתי בר. האם המגוון/כמות סבירים לגילה(ממילא זה מה שהיא מוכנה לאכול)? עד כה היא ירדה מאוד במשקל בשל השימוש ברמדיה הצמחית. מאז החלפת התחליף למטרנה היא אוכלת יותר בקבוקים וגם סוף סוף אוכלת אוכל (לעיל), כך שזה שינוי מרענן. כמו כן, האם הירידה במשקל שחלה עד כה מגיל 8 חודשים בערך, תשפיע על התפתחותה בעתיד? אם עכשיו היא תאכל טוב, האם תשלים את החסר? לא אכפת לי אם היא תהיה תמיד קטנה לגילה פיזית, אכפת לי אם יש לכך השלכות אחרות על התפתחות בתחום כלשהו וכד'. תודה רבה

25/11/2003 | 22:27 | מאת:

שלום שירן. ישנה חשיבות לעליה במשקל, אולם ישנה חשיבות גדולה עוד יותר למצב הילדה. אם הילדה ערנית, מתפתחת יפה לגילה מבחינה מוטורית והתפתחותית, ואם את כאמא חושבת שהיא בסדר, אין מקום לדאגה. בענין התזונה נראה שזה סביר, מה עוד שזה לא נתון כל כך להחלטתך. אם אפשר למצוא עוד דברים שהיא תאהב, מה טוב. לימור איזנבוד

30/11/2003 | 11:56 | מאת: שירן

היא מתפתחת מעולה, ואפילו מתקדמת יותר מאלה הגדולים ממנה בכמה חודשים.