פרפנן perphenan

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/03/2003 | 16:31 | מאת: חנה

מה הסיכונים בלקיחת פרפנן בחודשים הראשונים להריון?

24/03/2003 | 21:39 | מאת:

שלום חנה ותודה על פניתך פרפנן שייך למשפחת הפנותיאזינים. חומרים אלה עוברים דרך השליה ומופרשים בחלב אם. קיימים מחקרים הטוענים כי אין לחומרים אלה השפעה על העובר, אך לעומתם קיימים רבים אחרים הטוענים כי יש השפעה. לפיכך רצוי להמנע משימוש בתרופה במהלך ההריון. בכל מקרה כדאי מאד להתייעץ עם הרופא. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

25/03/2003 | 09:51 | מאת: חנה

התיעצתי עם הרופא אשר מעדיף סיכוי לסיכון בעובר מאשר חזרה של התקף מבחינתי (סכיזופרניה) במידה ולא אקח את הכדור בשלושת החודשים הראשונים. אני מחפשת דוקא לשמוע ולברר את הסיכונים הכרוכים (לפי המחקרים ה"פסימיים"), היכן אני מוצאת כאלה?