שאלה בנוגע לתרופה cipralex

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/11/2003 | 16:58 | מאת: דבורי

חברתי גרה בחו"ל. היא אובחנה כסובלת מדכאון אחרי לידה ונרשמה לה התרופה cipralex במינון של 10 מ"ג ביום. שאלתי היא האם התרופה בטוחה לשימוש בזמן ההנקה? האם ישנן תופעות לוואי שיש לדעת מהן או תופעות ידועות של נסיגה כאשר מפסיקים עם הכדורים? תודה מראש. דבורי

15/11/2003 | 22:01 | מאת:

שלום דבורי לא ידוע אם התרופה מופרשת בחלב אם, כי לא נערכו מבדקים על נשים הרות. אולם מכיון שאם היא כן מופרשת תתכנה תופעות לוואי לא רצויות לתינוק, יש לשקול המשך הנקה/צריכת התרופה, לפי מצב האם. אם מפסיקים התרופה יש לעשות זאת בפיקוח הרופא ובהנחייתו. לימור איזנבוד