הידריאה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

22/03/2003 | 19:45 | מאת: חיה

למנהל הפורום שלום, אבי מטופל בתרופה הידריאה. הייתי רוצה לדעת יותר פרטים על התרופה.

23/03/2003 | 17:01 | מאת:

שלום חיה ותודה על פנייתך התרופה הידראה מורכבת מחומר פעיל בשם HYDROXYUREA. התרופה ניתנת דרך הפה ומשמשת לטיפול ב-מלנומה, MYELOCYTIC LEUKEMIA כרונית (בעיקר), אך לפעמים גם לטיפול ביחד עם טיפול רדיותרפי, בסוגי קרצינומות. בנוסף משמשת התרופה גם לטיפול באנמיה חרמשית, וטיפולים עוריים נוספים. מינון התרופה מותאם אישית לכל חולה לפי סוג המחלה ומשקל החולה. תופעות הלוואי העיקריות הן דיכוי יצור תאי דם,בחילות, שלשולים וגירוי עורי. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם