דפאלפט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

19/10/2003 | 10:51 | מאת: בן

אניבן 31 לוקח דפאלפט נגד אפילפסיה. ארבע גלולות ביום(שלוש פעמים ביום כשלפני השינה אני לוקח שתי גלולות.יום אחד שכחתי לקחת את המנה שלפני השינה כלומר שתי גלולות כעבור למעלה מ48 שעות התרחש התקף אפילפטי. האם יתכן שהרמה של התרופה בדם היתה עדיין נמוכה מידי בגלל ששכחתי לקחת את התרופה למעלה מ48 שעות לפני ההתקף? למעלה מ80 שעות אחרי שכחת המנה נערכו לי בדיקות רמת תרופה ורמתה נמוכה מהמומלץ על ידי הנוירולוג. האם יתכן שעדיין שכחת המנה השפיעה על תוצאות בדיקת הדם?

20/10/2003 | 22:33 | מאת:

שלום בן יתכן ורמת התרופה בדם אצלך נמוכה מהמומלץ, ולכן שכחת מנה אחת יכולה להביא להתקף. סביר להניח כי שכחת מנה אחת, והמשכת לקיחה של שאר המנות, לא היתה מראה רמה נמוכה בדם אחרי 80 שעות. כדאי לברר אצל הנוירולוג לגבי הערכה מחדש של המינון או מעבר לתרופה חלופית. לימור איזנבוד