צבעי מאכל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/10/2003 | 10:42 | מאת: איכפתניק

לאחרונה קיבלתי דרך האינ' רשימת צבעי מאכל ותוספים המזיקים לבריאות בין היתר הוזכר שם E_330 שהוא המסרטן והמזיק ביותר. להפתעתי גיליתי אותו בחומוס "אחלה" ומיד פניתי לחב' שטראוס. תשובתם היתה שהפרסומים הנ"ל שיקריים? איך ניתן לדעת את האמת?

20/10/2003 | 21:59 | מאת:

שלום לאיכפתניק. סביר להניח שהמידע שקיבלת הוא אמין. בנוגע לצבעי מאכל ישנה תופעה מאד מעניינת. ישנה מגבלה של שימוש בצבעי מאכל מסרטנים בתעשיית התרופות, אך אין מניעה לשימושם בתעשיית המזון (בה הכמויות הן פי כמה וכמה גדולות יותר...). מכאן, שגם אם חומוס אחלה מכיל החומר, אין כאן בעצם שום עבירה על חוק. אתה מצדך יכול להמנע מלקנות חומוס זה. לימור איזנבוד