כלורופורם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/10/2003 | 20:32 | מאת: מורן

שלום אני סטודנטית במעבדה כימית ורציתי לדת האם כלורופורם נחשב מסרטן רק במגע (מגע עם העור) או גם ע"י שאיפה. האם הסיכון עולה לאחר "מפגש" אחד עם החומר או שיש צורך בחשיפה ממושכת יותר. תודה מראש

16/10/2003 | 15:53 | מאת: דורי

אם את עובדת במעבדה כימית את ודאי יודעת שבחומר מסוג זה עובדים בתוך מנדף. העבודה במנדף מונעת שאיפה של אדי החומר. לא נראה לי שמגע חד פעמי עם הנוזל מגדיל סיכוי לחלות בסרטן. גם במקרה כזה, אם עובדים עם כפפות גומי, נמנע המגע עם הנוזל. ובא לציון גואל.

20/10/2003 | 20:42 | מאת:

שלום מורן הסכנה של כלורופורם היא גם במגע וגם בשאיפה. במגע הבעיה היא שהוא חודר דרך העור ועלול לגרום לגירוי עורי חזק ולטוקסיות. אכן הפתרון הוא עבודה במנדף תוך שימוש באמצעי הגנה, שקיימים היום בשוק למטרות אלה. לימור איזנבוד