תרופות לכולסטרול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/10/2003 | 23:36 | מאת: טל

יש לי רמת כולסטרול גבוהה בדם וטופלתי במשך מספר חודשים בסימוביל. הופיעה אצלי פריחה קשה ועקב כך הופסק הטיפול ונרשמה לי תרופה אחרת - ליפידל. רציתי לדעת מה ההבדלים בין סימוביל, ליפידל וליפיטור, האם אחת מהן מומלצת יותר מאחרות הן בהיבט הטיפול בכולסטרול והן מבחינת תופעות לואי אפשריות. כמו כן אם גם הליפיטל תגרום לי לפריחה, מה האפשריות האחרות העומדות לרשותי? תודה

13/10/2003 | 07:43 | מאת:

שלום טל שלוש התרופות שייכות לאותה משפחה. ישנם מקרים רבים בהם תרופה אחת ממשפחה גורמת לתופעות לוואי שאחיותיה לא גורמות, אצל אותו אדם. תנסי ותראי. לימור איזנבוד

13/10/2003 | 10:52 | מאת: רינה

שלום, אצלי כנראה הופיעה אותה תופעה בעקבות לקיחת סימוביל. הבעיה שלא אבחנו את זה ולקחתי את התרופה 10חודשים. המצב שלי הדרדר מאד ואני סובלת מאד מהגירודים. הפסקתי לקחת את הסימוביל לפני 6 שבועות וללא הועיל. אחרי כמה זמן שהפסקת ליטול סימוביל הפסיק לך הגרד? תודה,רינה.

19/10/2003 | 20:18 | מאת: טל

שלום, הפסקתי את הסימוביל וקיבלתי במשך 5 ימים תרופה בשם פרדניזון 40MG (הרופא אמר לי שזו תרופה מאוד חזקה). לאחר כ- 7 ימים הפריחה נעלמה. מאז עברו כ- 3 שבועות והפריחה לא חזרה, למרות שמידי פעם אני עדיין חשה גרוד במקום שבו היתה הפריחה בעבר. התחלתי לקחת ליפידל ובינתיים זה בסדר. בהצלחה לך!