תרופה חליפית ל - PROCOR

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

02/10/2003 | 20:37 | מאת: חן

אבי בן 73,סובל מ A.P.B/s ו- V.P.B/s עקב כך מקבל תרופה בשם PROCOR במינון 200 מג' ליום. זה גרם לו ל TSH 90.41 (קיבל אתמול את התוצאה) מהיום לפי הוראת רופא המשפחה נוטל ELTROXIN במינון 50 מג' ליום. שאלתי: האם יש תחליף ל PROCOR? האם מינון ההורמון נכון? המון תודה, חן

03/10/2003 | 22:24 | מאת: רוקח קליני

התרופה PROCOR היא כיום תרופת הבחירה לטיפול בהפרעות קצב חדריות וגם כן על חדריות. התרופה יעילה מאוד ובטוחה הרבה יותר מבחינה לבבית מהרבה תרופות אחרות (מדובר בתרופות אנטיארטמיות מקבוצה 1 שהם בעצמם חומרים שיכולים להביא הפרעת קצב קטלנית מסיג VF ו TURSADE DE POINT) הפרוקור או בשמו הגנירי אמיודרון הידרוכלוריד נחשב הרבה פחות מסוכן מבחינה זו. אמנם התרופה הזו סובלת מתופעות לוואי קשות אחרות: 1) התערבות בפעילות פלוטת התריס. יכולה להבי ליתר או לתת פעילות של הפלוטה (האחרון יותר שכיח ופחות מסוכן ואפשר לטפל בו באופן תרופתי ע"י מתן אלטרוקסין, המינון בד"כ עבור אנשים מבוגרים להתחיל ב 25 מק"ג ןלעלות בהדרגה כל שבועיים בעוד 25 מק"ג עד להשגת רמות FSH נורמאליות) 2) בגיעה בכבד, לכן יש לבצע בדיקות כבד פעם כל שישה חודשים 3) פגיעה בקרנית, בד"כ אינה מתבטאת קלינית. 4) פגיעה בריאות. מה שנקרה PROCOR LUNG, אבחון מוקדם יכול להיות קריטי, יש לבצע צילום חזה בעת החשד. 5) פוטוסינסיטיביות. צביעת העור בצבע כהה-כחול באיזורים החשופים לשמש, יש להזהר בחשיפה לשמש. 6) יש לבצע ספירת דם אחת לשנה לפחות. כאמור התרופה מאוד יעילה ובטוחה מבחינה לבבית. תחליפים כאמור הם תרופות מקבוצה 1C כמו פרוקאיןאמיד או קינידין סולפאט שלא חסרות להן תופעות לוואי משלהן.

04/10/2003 | 07:18 | מאת: חן

תודה רבה !

07/10/2003 | 16:21 | מאת:

שלום לרוקח הקליני תודה על התשובה המפורטת. לימור איזנבוד