בחירת מד לחץ דם ודופק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

01/10/2003 | 22:56 | מאת: שושי

אני מבקש המלצות או מידע שיעזרו לי לבחור מכשיר לבדיקת לחץ דם ודופק שיהיה גם אמין וגם נוח לשימוש. האם המכשיר שניכרך סביב פרק היד עונה לדרישות הנ"ל? אודה לכל מי שיוסיף לי מידע . תודה - שושי

02/10/2003 | 10:30 | מאת: רוקח קליני

מדי לחץ דם כף היד...... אינם מומלצים לאנשים מבוגרים במיוחד אלו הסובלים ממחלת כלי דם פריפירית. לאנשים מבוגרים יש כלי דם נוקשים בקצוות. לכן עדיף להשתמש בכאלו שנקשרות לזרוע ומודדות לחץ דם בגובה הלב.. מכשירים דיגיטלים הם אמינים וקלים לשימוש במיוחד עבור אנשים מבוגרים (כל מה שצריך זה לחיצת כפתור). אבל מומלץ לכייל אותו אחת לחצי שנה בעזרת מד לחץ דם כספית אצל האחות בקופה ולהשוות תוצאות.

07/10/2003 | 16:00 | מאת:

שלום שושי המכשירים האמינים ביותר הם מכשירים מכניים רגילים ולא דיגיטלים. בעייתם שמצריכים מיומנות בהפעלה ושמיעה טובה, ולכן לעיתים אינם מוצלחים לאוכלוסיה המבוגרת. אם אין בעיה כדאי לבחור במכשיר כזה. מכשירים דיגיטלים- עדיף לבחור בכאלה שנכרכים על הזרוע, וגם לגביהם כדאי לערוך בדיקת השוואה עם הרופא המטפל אחת לכמה חודשים. לימור איזנבוד