תרופות להורדת לחץ דם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

30/09/2003 | 16:22 | מאת: רווית

היי, בת 27 , אני לוקחת מזה 3 חודשים אנלאפריל 10 פעמיים ביום להורדת לחץ דם. ירדתי מ- 170/120 ל- 140/95 אחרי הפסקת גלולות למניעת הריון - עוד ירידה ל- 120/85 הוחלט להוסיף גם נורמיטן 25 פעם ביום - מזה 4 ימים, והירידה דרסטית ל- 100/65 ודופק 52 (דופק עד עכשיו היה בין 70 ל-80). פתאום החלו כאבי בטן חזקים (בשלושה הימים האחרונים) שמתגברים כל יום ובמיוחד אחרי האוכל - בנוסף להתנפחות הבטן. האם יש קשר בין הכנסת התרופה החדשה לכאבים? חוץ מהכאבים אין שינוי ביציאות ואין בחילות ושום תופעות אחרות, אולם הכאבים מקפלים אותי כל פעם לכמה דקות - זו תחושה כמו של צריבה בקיבה. שאלתי היא האם להמשיך עם הנורמיטן עד לבירור מלא (שיקח כמה ימים)? אני לא רוצה לפתח פתאום אולקוס בעקבות תרופה לא מתאימה. תודה מראש

02/10/2003 | 10:38 | מאת: רוקח קליני

התופעה אינה אופיינית לאחת מהתרופות שאת מקבלת. אומנם לחץ הדם והדופק שלך נמוכים מערכי המטרה. חסר לי מידע חיוני כמו גיל ותרופות אחרות שאת מקבלת (אפילו כאלו שבלי מרשם. אדקס נורופן נרוסין או אדויל)..... בנוסף מצבי מחלה נוספים

02/10/2003 | 15:17 | מאת:

שלום רווית. כאבי הבטן בצורה שאת מתארת אינם מתאימים להיות כאלה שנובעים מהנורמיטן. כדאי בהחלט לשקול יחד עם הרופא המטפל את הצורך בנורמיטן, במיוחד לאור העובדה שלחץ הדם עם הנורמיטן נמוך מזה שאליו שואפים בדרך כלל. לימור איזנבוד