תוסף ויטמין D גורם לי לחום בלחי ובאוזן, ולאוזניים כמו במעלה הר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/04/2017 | 21:27 | מאת: נוגה

שלום רב, בת 47, נמצא לי ויטמין D מאד נמוך - 17, כשהטווח מתחיל מ75, בקופ"ח כללית. אני נמנעת מהשמש בצורה קיצונית, עקב היותי ג'ינג'ית, שנשרפת מאד מהר, ועקב מקרה מלנומה במשפחה. אבל כל תוספי ויטמין D שניסיתי , גורמים לי לחום בלחי ובאוזן, ולתחושה שהאוזניים נסתמוות, כמו שנוהגים בעלייה בהר. בנוסף, באופן כרוני יש לי לחץ דם מאד נמוך 85/50, ותוספי ויטמין D מורידים לי אותו עוד יותר, לרמה בלתי נסבלת. רציתי לשאול 1. באיזה מנגנון וספי ויטמין D גורמים לי לחום בלחי ואוזן, ולאזוניים כמו בעלייה ? האם ע"י גרימת וזודילציה בכלי הדם ? ו/או מנגנון אחרי 2. איך בכל זאת אוכל להעלות את רמות ויטמין D שלי, מבלי שיגרמו לי התופעות שתיארתי ? האם לשהות בשמש בצהרי היום 10 דקות יספיק ? תודה

07/04/2017 | 22:13 | מאת: נוגה

האם מניסיונכם, ראיתם אנשים שיש להם גם את התופעות שתיארתי בתגובה לתוספים מסויימים של ויטמין D.  ושבסופו של דבר מצאו תוסף שלא עושה את זה ?  כי אני מאד רוצה להעלות את רמות ויטמין D, אבל לא יכולה לסבול את התופעות. ומאד רוצה למצוא תוסף שלא עושה זאת.