השפעת הפוסיד על הכליות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/03/2017 | 19:04 | מאת: שמואל

אחרי אירוע לב קשה שהסתבך והמשיך ב-2 דלקות ריאות ודימום בדרכי העיכול ומים בריאות , הצלחתי להשתקם והיום אני מתפקד כרגיל, אבל בכל זאת אחרי האירוע נותרתי עם אי ספיקת לב (E.F40), ופגיעות קלות בבלוטת התריס ובתפקוד הכליות. כרגע הריאות נקיות ואין לי שום בצקת. כעת אני נוטל כל בוקר, בנוסף ליתר התרופות גם כדור פוסיד אחד. האם יש לפוסיד השפעה שלילית על תפקוד הכליות? אני מרגיש שכעת אולי אוכל להסתדר ללא הפוסיד. האם כדאי לנסות?

17/03/2017 | 11:41 | מאת: מתמצא

שלום שמואל, כדור הפוסיד הוא כדור משתן העוזר להיפטר מעודפי נוזלים מן הגוף באמצעות השתנה מוגברת . הפרשת כמות שתן מוגברת ״מייבשת״ את הגוף ולעיתים זה עלול להשפיע לרעה על תפקודי כליה. ממליץ מאד שלא תטפל בעצמך - תן לרופא מיומן לקבל את ההחלטות הדרושות