תופעות בעקבות נטילת ליטורבה 10

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/02/2017 | 13:21 | מאת: אריאלה

שלום רב, הסכמתי לקבל סטטינים כי ערכי הכולסטורול הרע בדם היו גבוהים. דווקא הכולסטורול הטוב גבוה: 70. אהיה בת 82 בקרוב, מודה באשמה... כחודשיים אני מקבלת ליטורבה 10. ערכי הכולסטרול הרע ירדו - מצוין! אבל, כחודש וחצי אני מרגישה התכווצויות בבטן התחתונה, גזים המפריעים לי מאוד גם בלילה, בחילות ללא הקאות, ירידה בתיאבון, לפעמים אי נוחות ולחץ בבטן העליונה. הרגשה שאני לא יכולה לסיים ארוחה רגילה כי הבטן מלאה. הגעתי גם לרפואת חירום ביום שישי לפני כשבועיים. רופא המשפחה טוען שכל זה מהרכב התזונה שלי, אבל הרגלי התזונה לא השתנו! עכשיו, כשראיתי שהתרופה ליטורבה חוללה שינוי בכולסטרול הרע, אני חושבת שאולי לה יש חלק בתופעות האלה בבטן. בדיקות הדם שנעשו לי לתפקודי כבד ולתפקודי כליה בסדר, למיטב ידיעתי. יש ימים טובים יותר, אבל התופעות האלה מפריעות לי מאוד. בהתחלה הרגשתי עצבנות בגללן ודאגתי פן משהו מסוכן ורע קורה לי בבטן. תור לרופא גסטרו מחוץ לתור הכללי של קופת חולים הכללית יש לי לעוד עשרה ימים. גם אולטראסאונד של הבטן העליונה והתחתונה יהיה בשבוע הבא. אני מקבלת קומדין בגלל מסתם מיטראלי מלאכותי שיש לי בלב מהשנה 2001 וכמובן שמצב הקרישה נבדק בערך פעם בשבוע. כמו כן אני מקבלת אלטרוקסין 100, חמש פעמים בשבוע, ומזה כשנה ולסארטאן 80 מ"ג (וקטור פלוס), כדור אחד ביממה, להפחתת יתר לחץ דם. יומיים שאני לא נוטלת ליטורבה, ואני לא מתכוונת להמשיך לקבל את התרופה. אני עומדת בקרוב בפני ניתוח מלעורי של החלפת המסתם האורטאלי באמצעות צנתור, ואני רוצה להגיע לפרוצדורה הזאת במצב טוב. מה נכון לעשות? תודה !

10/02/2017 | 12:03 | מאת: מתמצא

שלום אריאלה, את שואלת שאלה חשובה ונכונה אך מכיוון שלא מדובר בשאלה תאורטית יש להפנות אותה לרופאים שלך שהרקע הרפואי שלך מוכר להם ושאמורים לדעת מה את עשויה להרויח ומה את עלולה להפסיד. רק בריאות