טגרטול גורם לירידה בסודיום ונפיחות?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

01/02/2017 | 23:41 | מאת: NOT_FOUND

בני (47) מטופל בטגרטול 400מג 3 פעמים ביום כתרופה לאפילפסיה ( המחלה התחילה לפני 12 שנה . המחלה איננה פעילה ב 10 השנים האחרונות. ) לאחרונה בדיקת דם מראה סודיום 130, וכלורין 88. כמו כן יש נפיחות לעיתים ברגלים ובכפות הידיים. נאמר לו שאלו תופעות לואי של הטגרטול, אך הוא חושש להפסיק. אודה לכם אם תוכלו ליעץ. תודה.

03/02/2017 | 17:55 | מאת: מתמצא

שלום רמות מעט נמוכות של נתרן (סודיום) - hyponatremia - הינה תופעת לוואי מוכרת בקרב מטופלי טגרטול / טריל / קרבמזפין. על פי רוב, זה אסימפטומטי ולא מלווה בתלונות כלשהן ולא תמיד מחייב את הפסקת התרופה. יתכן מצב קיצוני יותר של רמה נמוכה של נתרן המלווה ב״הרעלת מים״ - מצב זה נקרא בראשי תיבות SIADH או Syndrome of Inappropriate ADH secretion המחייב את הפסקת התרופה בכל אופן, כדאי לחזור על הבדיקות וכמובן להתייעץ עם הנוירולוג שעליו אחריות ההחלטה לגבי המשך או הפסקת התרופה. כמובן, שיש להוציא מחשבון גורמים אחרים אפשריים לבעיה זאת. שבת שלום