אטופן (400מ"ג) כטיפול קבוע

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/03/2003 | 20:26 | מאת: עדן

אני נוטלת לעיתים קרובות אטופן לשיכוך כאבי גב הנובעים מפריצת דיסק.לעיתים ההשפעה מיידית ולעיתים רק אחרי מס' ימים.איך נכון להשתמש בתרופה?ליטול עד להפסקת הכאב או להמשיך גם כשהוא חלף?ואם להמשיך - אז כמה זמן?בתודה.

20/03/2003 | 22:06 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עדן ותודה על פניתך התרופה אטופן הינה מהדור החדש יותר של משככי כאב. יחודו של דור זה הוא ביכולת שיכוך כאב גבוהה יחסית תוך פחות תופעות לוואי. כמו תרופות אחרות במשפחה זו ?NSAIDS לתרופות אלה יכולת ריפוי דלקת. אולם, במקרה שלך הכאבים אינם נובעים מדלקת, אלה מפריצת דיסק, ולכן שימוש ממושך לא ירפא את הבעיה. אם כך, לדעתי, עלייך להשתמש בתרופה בעת הצורך, עד לחלוף הכאב ואז להפסיק עד להתקף הבא. בכל מקרה כדאי להוועץ ברופא המטפל. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

22/03/2003 | 14:21 | מאת: עדן

תודה רבה על המלצתך. זה אמנם מה שעשיתי עד כה, אך לעיתים הכאבים שוככים תוך מס' ימים ולעיתים אין לאטופן כל השפעה.... יש קשר בין יעילות התרופה למצבי מתח נפשי למשל? היא עלולה להיות פחות אפקטיבית בתקופות לחץ?