תרופה נגד כאבים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

17/03/2003 | 17:54 | מאת: תמרה ש

שלום רב, קראתי באחת הכתבות בנושא כאב על תרופה בשם טרדמקס (טרמדול). הבינותי שתרופה זו שייכת למשפחת הפרסטמול+ כמו או דומה לאלגוליזין פורטה ופרוקסול פורטה. שאלתי היא , מה הרכב התרופה מבחינת החומרים הפעילים והכמות במ"ג של כל אחד מהם. בתודה מראאאש תמרה שחף

20/03/2003 | 14:09 | מאת: לימור איזנבוד

שלום שחף ותודה על פניתך התרופה טרמדקס מכילה חומר פעיל הנקרא TRAMADOL בכמות של 100MG. בכל מקרה זוהי תרופה משככת כאבים הניתנת לכאבים בינוניים עד חזקים. הוא שייך למשפחת האופיידים אליה משתייך גם המורפין. תופעת הלוואי הנפוצה ביותר הינה בחילות והקאות (במיוחד בתחילת הטיפול), ונמנום.לתרופה קיימות גם תופעות לוואי אחרות, אם כי פחות שכיחות, כמו: יובש בפה, הזעת יתר, כאב ראש, הסמקה, שינויים בקצב לב ועוד. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם