chol-less

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

16/03/2003 | 22:30 | מאת: מנחם

מה היעילות של אבקת כול- לס בהורדת הכולסטרול והטריגליצרדים ומה ההשפעה שלה על תפקודי הכבד GGT תודה

20/03/2003 | 21:46 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מנחם ותודה על פניתך CHOL-LESS הינה שרף הקושר אליו חומצות מרה במעי ומונע את ספיגתן חזרה. הכולסטרול בגוף הופך לחומצות מרה ולכן טיפול ב-CHOL-LESS מביא לירידה בכולסטרול. תרופה זו ניתנת בד"כ לאנשים עם רמות גבוהות של שומנים בדם אשר לא הגיבו לטיפול תזונתי. לעיתים במחלות כבד יש הצטברות של חומצות מרה במחזור הדם ואז ניתנת התרופה להקלה בתסמיני הגירוד. עשויים לחלוף שבועות אחדים עד שההשפעה החיובית של התרופה תורגש במלואה. בד"כ התרופה ניתנת בשילוב עם תזונה דלת שומן. בזמן שימוש בתרופה יתכן חוסר בויטמינים מסיסי השומן ולכן יתכן ויהיה צורך בתוספת ויטמינים. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם