שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

13/09/2003 | 14:53 | מאת: דני

אני סובל מהזעת יתר בגב ורופא עור נתן לי לשים ספריי ספיריאל על הגב כמו כן לקחת כדורים בשם אוטרקס 25 מ"ג 1 ביום ועלייה במשך הזמן, יש לציין שאני כעת מטופל בפריזמה וריספרדאל (בערב), במינונים נמוכים, אך החרדות גברו בגלל מצב של מעבר בין הסרוקסט לפריזמה, שאלתי היא האם אני יכול ליטול כעת את האוטרקס לטיפול בחרדה באופן זמני? תודה דני

18/09/2003 | 14:45 | מאת: רוקח קליני

האוטרקס במקרה לעיל ניתן לטיפול בהזעת ייתר, ואכן יכול להיות שהוא יעזור למרות שאין זו ההתוויה שלו. אוטרקס אינו משמש לטיפול בחרדות אלא לטיפול בפסיכוזות. אני מקווה שרופא העור מודע לתרופות האחרות שאת מקבלת כי השילוב יכול להגביר את תופעות הללואי כמו נמנום ואי התמצאות, ובלי שום ספק גם יגביר את הפרעות התנועה ( כתוצאה מהשילוב רספירידאל + אוטרקס). לכן ההמלצה שלי להודיע לרופא העור על התרופות האחרות כדי שישקול תרופה אחרת שאינה גורמת להפרעות תנועה. מדובר בחומרים אנטי מוסקריניים, במקרה של אוטרקס הבעייה היא שהוא גם כן אנטי-דובמינרגי חזק.

21/09/2003 | 21:45 | מאת:

שלום דני האוטרקס אינו יכול להחליף את הטיפול בחרדות, ואינך יכול להפסיק את לקיחת הפריזמה והריספרדל. הייתי מייעצת ליידע את הרופא הפסיכיאטר לגבי התרופות שרשם רופא העור. כדאי גם להיות קשוב לתופעות לוואי של נמנום וטשטוש שיכולות להופיע בגלל הלקיחה של האוטרקס. לימור איזנבוד