שאלה לגבי אבחון רפלקסולוגי

דיון מתוך פורום  רפלקסולוגיה

21/02/2024 | 11:34 | מאת: ענת

שלום, רציתי לדעת האם ניתן לאבחן באמצעות רלפלקסולגיה בעיות אורטופדיות בגב? תודה

שלום לך ענת שאלה טובה מפני שכף הרגל היא השתקפות של מערכת התנועה והשלד של האדם לכן ניתן לראות בכף הרגל אם האדם סובל או סבל מבעיות אורטופדיות אם יש לו פלטפוס או הולפוס, סביר להניח שהם ישתקפו במבנה עמוד שידרה ובמחושים בעמוד שידרה, לכן כדאי לשים מדרסים או לתרגל הליכה על חול ים יחפים. אך גם עקמת , קיפוזיס, ועוד תופעות שונות ניתן לראות בהשתקפות עמוד שידרה בכף הרגל. כדאי לטפל בגב מגיל צעיר זה מונע כאבים.

מנהל פורום רפלקסולוגיה