סוגים של יבלות פפילומה

דיון מתוך פורום  יבלות אצל ילדים

26/04/2018 | 08:55 | מאת: עדי

שלום, האם יש כמה סוגים של יבלות פפילומה? איזה צורות של יבלות קיימות בין יבלות הפפילומה?

בין יבלות הפפילומה קיימות 5 סוגי יבלות מרכזיות: • יבלת מצויה- יבלת מורמת מעל פני שטח העור. פני השטח שלה מחוספסים וגודלה כסנטימטר עד שניים. היבלת המצויה היא הנפוצה ביותר (כ-70% מכלל היבלות) והיא נפוצה על פני הידיים (סביב הציפורניים, האצבעות וגב כף היד) המרפקים והברכיים. • יבלת שטוחה - יבלת קטנה בעל פני שטח חלקים. בצבע העור או בגוון שיזוף. • יכולה להופיע במספר רב של מופעים. גודלה בין 2-5 מ"מ. נפוצה על פני הפנים, הצוואר, שורש כף היד והברכיים • יבלת חוטית- יבלת בצורת חוט ארוך וצר. נפוצה על פני הפנים, במיוחד ליד העפעפיים והשפתיים. • יבלת כף הרגל- יבלת שמצויה בדרך כלל בנקודות לחץ, ומתפתחת על גוש סוליית כף הרגל. צורתה שטוחה בשל הלחץ של ההליכה. והיא רגישה וכואבת בדרך כלל. לרוב היא זרועה במרכזה בנקודות שחורות, שהם כלי הדם המזינים את היבלת. נחשבת כיבלת שקשה לטיפול. • יבלת של איברי המין - קונדילומה. יבלת שנמצאת באזור של איברי המין. בניגוד לשאר היבלות היא מידבקת ומועברת ביחסי מין. בדרך כלל היבלות מתרפאות בעצמן באופן ספונטני.

מנהל פורום יבלות אצל ילדים