הסרת שקדים בשיטת הקובלציה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/12/2007 | 15:48 | מאת: דינה

שלום בני בן ה4 עומד לעבור הסרת השקד השלישי והקטנת 2 השקדים הנוספים בשיטת הקובלציה. אני מודאגת מאוד מהניתוח מההחלמה ומהשיטה הזו אשמח אם תאיר את עיני לגבי שיטה זו. תודה רבה.

07/12/2007 | 00:17 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, מטרת ניתוח כריתת השקדיים היא להסירם בשלמותם ומבלי לפגוע ברקמות סביבם. אין טעם בהשארת רקמת שקדיים מאחר ואף כמות קטנה יכולה לגרום למחלות שונות ומשונות. עם זאת הפרדה שלא בשכבה הנכונה ולכן פגיעה ברקמות סביב השקדיים יכולה לגרום לדימומים ולכאב מיותרים. הטכניקה היחידה המאפשרת הפרדה היא בשיטה הקלאסית - בתנאי שהמנצח יודע את עבודתו. וכך גם הכאבים לאחר הניתוח סבירים ואינם משמעותיים ותהליך ההחלמה מצויין. שיטת הקובליישן איננה מאפשרת הפרדה ואז או שנותרת רקמת שקדיים או שפוגעים בשרירים סביב השקדיים.מבחינת סיבוכים כגון דימום - יש גם יש וכבר אושפזו במחלקתנו לא מעט מנותחים בשיטת הקובליישן עם דימום, כאבים, תפיחות וקשיי בליעה. שיטת הקובליישן לא רק שאין בה כל יתרון אלא חסרונות קשים ולא הייתי מציע לאף אחד לבצעה - כפי שממילא הדבר כבר ידוע מזמן. עדיף לפנות למנתח מיומן ולערות את הניתוח כיאות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

07/12/2007 | 12:10 | מאת: יהונתן שדמי

פרופ פינקלשטיין הנכבד שלום רב, טכנולוגית Coblation אושרה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי FDA, משרד הבריאות של האיחוד האירופאי CE ומשרד הבריאות בישראל. יתרה מזאת התוויה ניתוח שקדים אושרה גם היא על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי לאחר שנבחנה בטיחות ויעילות הפעולה. טכנולוגית Coblation נחשבת למובילה בטיפול במעברי האוויר העליונים ומאפשרת פריצת דרך ממשית בטיפול בבסיס הלשון. השימוש בטכנולוגיה בארה"ב ובעולם נמצא בעליה מתמדת, בהתוויות ניתוח שקדים מתוך מיליון ניתוחים בשנה בארה"ב חצי מיליון מהם מבוצעים בטכנולוגית Coblation. בארץ מיטב הרופאים ומחלקות אף אוזן גרון מובילות מיישמות את טכנולוגית Coblation בהצלחה רבה. טכנולוגית Coblation מאפשרת בהתוויות ניתוח הסרת שקדים ורסטיליות רבה למנתח המיומן בטכנולוגיה. הטכנולוגיה מאפשרת 2 גישות עיקריות לניתוח: - Intracapsular (הסרה חלקית של השקדים) - Subcapsular (הסרה מלאה של השקדים) ניתוח שקדים הינו שכיח מאוד בילדים הסובלים מדום נשימה בשינה. אומנם דימום נחשב לסיבוך המשמעותי אך שיעוריו באופן יחסי ליתר הסיבוכים נמוך. דרך אגב, שיעור הדימום בישראל לפי פרסומים בטווח 8%-10% בטכניקות רגילות. סיבוכים שכיחים לניתוח שקדים: עיכוב בחזרה לשגרה (הפסד ימי עבודה ולימודים) כאבים דמם חזרה לאכילה התייבשות צריכת שירותי בריאות שימוש במשככי כאבים התפרסמו למעלה מ-30 מאמרים בנושא ניתוח שקדים בטכנולוגית Coblation. כל המחקרים מציינים כי טכנולוגית Coblation פלסמה הנה בטוחה, מאפשרת לקצר באופן משמעותי את משך ההחלמה מניתוח שקדים ומקטינה את הסיכון לסיבוכים לאחר הניתוח. יתרונות טכנולוגית Coblation פלסמה בניתוח הסרת השקדים מאפשרים: רמת כאב נמוכה צריכה מופחתת של משככי כאבים אין צורך במתן אופייטים חזרה מהירה לאכילה 39% פחות סיבוכים לאחר הניתוח (בימים 1-14) שעור הדימום עומד על פחות מ-1% בהשוואה ל-10% או יותר בטכניקות מסורתיות. חזרה מהירה לפעילות יומיומית מבטיחה ירידה בסיבוכים לאחר ניתוח הסרת שקדים. טכנולוגית Coblation פלסמה מאפשרת לצמצם בצורה ניכרת את מכלול הסיבוכים לאחר ניתוח הסרת שקדים. לידיעה: טכנולוגית Coblation אינה מיושמת במחלקת אף אוזן גרון במרכז הרפואי ספיר, בי"ח מאיר, כפר סבא. בכבוד רב, יהונתן שדמי טכנוקר בע"מ.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה