חולשה קיצונית וכאבי שרירים ועצמות לאחר הפסקת פרדניזון

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

13/03/2024 | 14:34 | מאת: יוני

בתחילת שבוע שעבר רופא עור אבחן אצלי אורטיקריה. הפריחה היתה חמורה, כתמים אדומים בשטחים נרחבים של הגוף. הוא הנחה אותי לקחת פרדניזון למשך 6 ימים, בכל יום 2 כדורים. אציין שביומיים מתוכם לקחתי 3 כדורים כי הפריחה חזרה. יום שבת היה היום האחרון בו לקחתי פרדניזון. ביום ראשון פניתי לרופא עור אחר כדי לשאול אם להמשיך את הכדורים (הפריחה חלפה), והוא לפי התמונות ששלחתי אמר שהוא לא יכול לקבוע שמדובר בכלל באורטיקריה, והמליץ להפסיק מיד לקחת פרדניזון ולעבור לאריוס במידה והפריחה חוזרת. יום למחרת, החלה לי בגוף תחושה של חולשה קיצונית וכאבי שרירים בכל הגוף. התחושה מלווה אותי עד עכשיו, תחושה של חולי חולשה וכאבים. אני חושש שזה קשור להפסקת הפרדניזון ושיכול לקרות לי משהו חמור. פניתי לרופא משפחה אונליין והוא התייחס אליי בזלזול גמור ואמר לחכות כמה ימים ואם זה ממשיך לפנות לרופא המטפל וניתק לי בפנים. יש לי מחר תור לרופא המשפחה, אני מתלבט אם לפנות למיון. התחושה הזאת מלווה אותי כבר 3 ימים. אשמח ממש לקבל עזרה וייעוץ!

הי. תחושה של חולשה היא תופעה נפוצה אחרי גמילה מסטרואידים. בעיקר עם ההפסקה היתה לא הדרגתית

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת