חיסון ואורטיקריה שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

14/01/2018 | 15:35 | מאת: יעל

שלום ביתי בת השש וחצי סבלה חמישה ימים מאורטיקריה (לכשעה בערך כל פעם במקום אחר). זה עבר לגמרי לפני שבוע. לא יודעים מה הגורם לפריחה שלה. אין לה רגישות למזון (אחיה הקטן מאד אלרגי לביצים שומשום דגים אגוזים ובוטנים) היא אמורה לקבל את החיסון המרובע בבית הספר ביום רביעי הזה. האם יש סכנה במתן החיסון לאור סמיכות הזמנים? כשקיבלה את החיסון בגיל שנה לא היו תופעות לוואי חריגות. תודה רבה יעל

שלום לך. במידה והחיסון ניתן בעבר ככל הנראה אין סכנה של רגישות יתר, אך קיים סיכון שתהיה התלקחות של האורטיקריה .. תמיד ניתן לפנות עם החיסון כדי לקבל אותו בהשגחה במרפאת אלרגיה במידה וקיים חשש.

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת