תאונת עבודה - עובד שכיר ועצמאי

דיון מתוך פורום  ביטוח לאומי

15/11/2016 | 20:48 | מאת: מאור

שלום.. הנני עובד שכיר אשר נכנס בי רכב בדרכי למקום העבודה. בנוסף אני עובד כעצמאי. רציתי לברר לגבי דמי הפגיעה שאני אמור לקבל, כמה ?, ובגין מה ? כעובד שכיר או כעובד עצמאי ? ומה אמור אני אמור להגיש למוסד ביטוח לאומי. תודה מראש.

שלום מאור, דמי הפגיעה נועדו לפצות את הנפגע בגין אובדן הכנסותו בין אם כעובד שכיר ובין אם כעובד עצמאי. דמי הפגיעה משולמים בעד הזמן שבו העובד לא עבד עקב פגיעתו – ממחרת יום הפגיעה ועד 91 ימים. כעובד שכיר- דמי הפגיעה ייחשבו לפי השכר החייב בדמי ביטוח ב- 3 החודשים שקדמו לפגיעה. כעובד עצמאי – דמי הפגיעה יישלמו לפי ההכנסות בשנת המס השוטפת – בתנאי שהנפגע רשום במל"ל כעובד עצמאי ושולמו דמי ביטוח. אם מדובר בעובד שכיר שגם עובד עצמאי – דמי הפגיעה יישלמו לפי השכר משני המקורות ביחד. הנפגע אמור להגיש למל"ל טופס תביעה בצירוף המסמכים הרלוונטים לתביעה כגון; תעודה רפואית ראשונה לנפגעי עבודה/ דו"ח מין, וס"ר

מנהל פורום ביטוח לאומי