חוסר באבץ

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

23/02/2003 | 12:36 | מאת: חדוה

שלום רב, בבדיקות דם שערכו לבתי בת ה-11 בעקבות כאבי ראש נמצא כי בגופה חסר אבץ, ברצוני להפנות לך בשאלה כיצד ניתן לטפל בכך? באילו מאכלים הם עשירים באבץ? כמו כן האם כדאי להשלים זאת גם בטיפול תרופתי בנוסף לאכילת מזון עשיר באבץ? תודה.

24/02/2003 | 14:58 | מאת:

חדוה, שלום! הטיפול בחסר באבץ הוא משולב וכולל לרוב הן תוסף של אבץ והן הגברת צריכת האבץ מהמזון. הצורך בתוספת, תלוי בחומרת החסר וצריך להעשות רק בהמלצתו ופיקוחו של הרופא המטפל. לשאלת מקורות המזון, מזונות העשירים במיוחד באבץ כוללים בשר אדום, דגים, כבד, קטניות, גבינה (ריקוטה, שוויצרית), פטריות, זרעי דלעת, גרעינים ואגוזים (לא קלוים). מומלץ לשלב מגוון מזונות אלו בתפריט היומי. תודה.