אי רצון לאכול בשר

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

19/02/2003 | 11:32 | מאת: דנה

שלום! אולי תוכלו לעזור לי בבעיה נוספת? בני, בן שנה וחמישה חודשים אינו רוצה לאכול כל דבר בשרי. הוא ממיין , בוחר ואוכל מזון לא בשרי. גם אם במקרה ישנו פירור של בשר באוכל , הוא מוציא אותו מהפה. ידוע לי , שאולי זה תופעת הצמחונות. אך אשמח אם תמליצו לי על תחליפי בשר (חוץ מביצה , כי גם עם זה יש לנו בעיה). תודה

20/02/2003 | 20:27 | מאת:

דנה, שלום! אל דאגה! אפשר לגדל ילד בריא גם ללא בשר, באמצעות תזונה מגוונת המותאמת לצרכיו האישיים של בנך. עם זאת, מאחר ובשר הוא המקור העיקרי לברזל (וגם לויטמין B12 ואבץ), במיוחד בילדים שאינם אוכלים הרבה, מומלץ לפנות לרופא הילדים לקבלת המלצה על התוספים הנחוצים. יחד עם זאת, מומלץ לצרוך מזונות העשירים במיוחד בברזל וכוללים דגים (טונה), קטניות (עדשים, חומוס, שעועית וכד'), ירקות ירוקים (כגון ברוקולי), פירות יבשים ושקדים ואגוזים (ניתן להכין מחית ממספר מרכיבים בכל פעם). על כל פנים, פני לדיאטנית לקבלת טיפול אישי יותר. תודה.