נזלת וכתוצאה ממנה ליחה מציקה

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

19/02/2003 | 11:28 | מאת: דנה

שלום! אני אימא לבן שנה וחמישה חודשים. בנוסף לכך שהבן שלי חולה בלי סוף, כמעט בתדירות של שבוע כן שבוע לא, יש לו נזלת (שכמעט נגמרה), אך כנראה ירדה לדרכי הנשימה התחתונות ויצרה לא ליחה , אשר מאוד מציקה לו בשעות הערב, הלילה והבוקר (לאחר השינה). בשל היותו קטן, אינו יכול להוציא אותה וגם לא מצליח להקיא בכדי להשתחרר מהתרדה. אנא, תמליצו לי על טיפול יעיל לבעיה זו.

20/02/2003 | 18:58 | מאת:

שלום יש לנקוט בעת ובעונה אחת במספר טיפולים 1)הפסקה מוחלטת של חלב ומוצריו-לתקופה של מס שבועות 2)שימוש למס שבועות בחיזוקית עם ויטמין c.יש מקום לשקול טיפול מקביל לכל בני הבית. 3)שימוש בתכשיר הומיהופתי מתאים(חיב להיות מותאם עיי מטפל מוסמך) סיכויי ההצלחה רבים

20/02/2003 | 20:23 | מאת:

דנה, שלום! מנסיוני, אחד הטיפולים היעילים ביותר לליחה מציקה, הוא טיפול המבוסס על צמחי מרפא. בין הצמחים הנפוצים בשימוש בקרב ילדים נכללים המרווה, האניס, הקורנית (טימוס) והסמבוק השחור. צמחים אלו יכולים לעזור לשחרור הליחה והמסתה, גם בקרב ילדים קטנים. אני ממליצה ליטול תערובת של צמחים אלו בצורה קלה לנטילה כדוגמת תה או סרופ. תוכלי לפנות לרוקח לקבלת המלצה. תודה