שתי שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

18/02/2003 | 11:40 | מאת: רונית

מה ניתן לעשות נגד שיעול? יש לי שיעול טורדני שבועיים שלא מפסיק. וגם האם אנגינה יכולה להיות על רקע ויראלי?

20/02/2003 | 19:04 | מאת:

שלום ראשית-אנגינה יכולה להגרם מגורמים מזהמים שונים חידקים וירוסים ועוד לגבי השיעול- את חיבת להבדק עיי רופא ואם לא נמצא גורם זיהומי המחייב טיפול ספציפי אזי נתן לטפל בשיעול עצמו עיי סירופים מדכאי שיעול ובמקביל גם עיי סירופים מכייחים

20/02/2003 | 20:06 | מאת:

רונית, שלום! ניתן להקל על השיעול הטורדני באמצעות צמחי מרפא כדוגמת צמח הקורנית, הידוע בתכונות המרגיעות שיעול. את יכולה לשתות חליטות מצמח קורנית טרי (לחלוט כף צמח בכוס מים, לכסות ולהמתין 10 דקות), כ 3-4 כוסות ביום. ניתן להשתמש גם בסרופ מתמציות צמחים כמו קורנית, מרווה, אניס וסמבוק שחור. תודה