חיזוקית של "הדס"

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

16/02/2003 | 11:27 | מאת: מירי

יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים . מחודש אוקטובר התחלנו לתת לה באופן קבוע חיזוקית של "הדס" והיא עברה את החורף בצורה טובה וראינו שיפור . לאחר הכתבה שהיתה בעיתון והיה רשום שבגלל אחד המרכיבים של החיזוקית אסור לתת את התרופה יותר מ 21 שבועות ברצף הפסקנו את הטיפול למרות שזה עזר . היום היא שוב מנוזלת ומשתעלת אבל אני מפחדת להתחיל שוב בטיפול . היתי רוצה לדעת אם אכן ישנה בעיה ? ומה המלצותך בנושא .

18/02/2003 | 00:48 | מאת:

שלום אני מטפל באכינצאה (אחד המרכיבים שבתכשיר החיזוקית) מזה למעלה מ-20 שנה ומעולם כן מעולם לא נתקלתי בשום תופעת לוואי. המצב זהה גם בספרות. אין אני רואה כל הוראה להפסיק טיפול זה ואפילו לפרקי זמן ארוכים מ-21 שבועות.

18/02/2003 | 11:49 | מאת:

מירי, שלום! במהלך למעלה מ 8 שנות נסיון בשימוש ב"חיזוקית" של "הדס, לא נתקלנו אף לא בתלונה אחת של נזק כלשהו (למרות שימוש למשך מספר חודשים). כמו כן, המחקר המדעי שערכנו, מוכיח לא רק את היעילות בצמצום תחלואת החורף, אלא גם את הבטיחות שבשימוש ב"חיזוקית". גם הספרות המדעית תומכת בבטיחות של צמח האכינצאה לתקופה של בין 8-12 שבועות. כפי שמצוין בעלון לצרכן, אני ממליצה על המשך השימוש ב"חיזוקית", עם הפסקה של שבוע כל 8 שבועות ואז אין כל בעיה. תודה