סטרפטוקוקוס

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

18/02/2004 | 18:59 | מאת: דורית

דר' שלום, לפני בערך חודש עשיתי משטח גרון ונמצא שיש לי חיידק סטרפטוקוקוס. קיבלתי 10 כדורים של רפאפן (1000 מ"ג), כל יום 1. בתום הכדורים חשתי תחושת ליחה, חזרתי על המשטח ונמצא כי לא היה שינוי והסטרפטוקוקוס שוב חיובי. חזרתי לרופא וקיבלתי שוב רפאפן אך הפעם 20 כדורים. התמדתי יום יום ב-17 מהם ויומיים לאחר הסיום שוב אני חשה שהסטרפטוקוקוס לא עבר וכנראה שהמשטח שאני אבצע יצא גם חיובי (לאחר 27 כדורי רפאפן). יש לי שתי שאלות: איך מחסלים את החיידק הזה, מה השלב הבא המומלץ? האם לא עשוי להיגרם נזק מכל כך הרבה כדורי רפאפן? תודה מראש, דורית

17/03/2004 | 15:30 | מאת: סימה

שלום דורית, שמי סימה ואני בת 22. כרגע אני יושבת תו"כ טיפול מתסכל בסטרפטקוקוס שחזר לי אחרי טיפול דומה לטיפול שציינת: בפעם הראשונה (לפני כחודש) קיבלתי מהרופאה רפאפן 500 מ"ל (4 פעמים ביום!) 3 שבועות הרגשתי טוב וכעת שבו לי כאבי הגרון, החום הגבוה והכל פי כמה מהפעם הראשונה. הרופאה נתנה לי הפעם סוג שונה של אנטיביוטיקה "אוגמנטין" אני נוטלת אותה כבר 3 ימים ואין שום שינוי במצבי!! החום מגיע כל לילה ל - 40 מעלות! יש לי בחילות מטורפות, פצעים בלשון ונפיחות בחניכיים האחוריות. הייתי רוצה לדעת כיצד טיפלת בסופו של דבר בחיידק הנוראי ואם הוא חזר! תודה מראש, סימה

23/03/2004 | 01:41 | מאת: דורית

הי סימה, לאחר 30 יום של רפאפן, אני ביקשתי מהרופא אוגמנטין. בזמן שלקחתי את הכדורים, אכן לא הרגשתי שינוי במצבי. אך שלושה ימים לאחר סיום הכדורים, החלו שיעולים של ליחה, הרגשתי כאילו הגוף מנקה את עצמו. כל הליחה שהיתה "תקועה" לי בגרון, יצאה עם השיעולים. אין ספק שאני מרגישה טוב יותר, אך עדיין לא עשיתי משטח גרון. אני לא בטוחה שהסטרפטוקוקוס עבר, אך אני בטוחה שהשינוי הוא מהאוגמנטין וכי הרפאפן לא עזר במאום. אני אעדכן אותך דרך הפורום במידה ויהיה לי מידע חדש על טיפול טוב יותר. תרגישי טוב. דורית