ליחה בגרון

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

27/01/2004 | 01:02 | מאת: אור23

שלום, לאחר כשבועיים של שפעת קשה , נוצר אצלי שיעול כרוני עם ליחה מרובה. בעזרת כדורי קודאקיס הבראתי באופן משמעותי. נכון לעכשיו אני סובל מליחה מועטה אך סמיכה,דבר שגורם לי לחנק בשעת שינה וכתוצאה מכך להתעוררות שרק לאחר שיעולים קשים אני מצליח לההיחלץ מהמחנק המפחיד. ההרגשה היא שבשעת שינה הליחה נכנסת לדרכי הנשימה וחוסמת אותם ובקושי רב אני מצליח להיחלץ מן החנק. אבקש את עזרת הפורום ולחלוק דיעות בעניין זה. החנק הוא משמעותי ואני מרגיש שהוא גם מסוגל לחנק רציני. אנא עזרתכם תודה אור.

27/01/2004 | 17:38 | מאת: איתן

קודם כל הליחה והשיעול הם שאריות מהשפעת, יש בשוק תרופות המרככות ופותרות בעיה זו , לגביההרגשה של החנק יש פה גם היבט פסיכולוגי, בכל אופן ממליץ על תרופות כמו המוקוליט ואחרים וכן לעשות אמבטיות אדים וכן תה שמכיח (סמבוקס שחור) ובכלל ניתן לעשות טיפול הומאופתי קלאסי שיכול גם לתת פיתרון להרגשת המחנק ולחזק את מערכת החיסון .

03/02/2004 | 01:28 | מאת: אור23

ראשית תודה על ההתייחסות, בהקשר לחנק בשעת שינה אני מרגיש שהליחה הסמיכה חודרת לכלי הנשימה וחוסמת אותו, אין לזה קשר לעניין פסיכולוגי. מוקוליט עוזרת לדקות אך לא במהלך השינה? מה עושים? מזה כשבועיים שאיני ישן נורמלי (כל שעתיים מתעורר)? תןדה מראש.

06/03/2004 | 19:44 | מאת: אלי

גם לי היתה תופעה דומה ללא שפעת זמן ממושך,וגיליתי שתרופה שניתנה למטרות אחרות עזרה מיד במקרה מסוג זה כאשר הדבר חזר כעבור מספר חודשים ,בהתיעצות עם הרופא ניסית לקחת תרופה זו וזה משפיע מיד שם התרופה OMEPRADEX