אקרוציאנוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

03/06/2003 | 20:39 | מאת: אופיר

שלום לדוקטור. אני סובל ממחלה שנקראת אקרוציאנוזיס (הכחלה של הגפיים). במשך החורף הכפות ידיים (גב הכפות) הופכות צבעם לסגול / כחול ומורגשת מין תחושת רדימות. בקור עז מופיעים כתמים כתומים בנוסף. התופעה עוברת אחרי חימום הידיים. עברתי בירור במרפאות כירורגית כלי דם, המטולוגי מקיף (בידוקת דם, צילום ע"ש צווארי, וריאות) ובירור ראומטולוגי. כל הרופאים הנ"ל לא מצאו פתרון למחלה, וקראו לה אקרוציאנוזיס. השאלה היא מה ניתן לעשות בנדון ? האם יש עוד בירורים שעלי לעשות ? איך היית ממליץ לי לטפל בתופעה ? תודה !

18/10/2003 | 23:27 | מאת: אפרים

שלום לך, א. אני גם סובל ממחלה זו ובדיוק מאותם סימפטומים. ב. אם אתה מגלה מידע חדש בנושא אשמח לשמוע על-כך. ב. רופא (ד"ר חרץ) אמר לי שזה אמור לעבור עד גיל 25 בערך. להתראות

02/03/2004 | 15:00 | מאת: רז

שלום לכם גם לי היתה התופעה הזו והיא עוברת לבד. אומרים שעוזר לאכול תפוח עץ כל יום